24 часа “Много съжалявам за това, което съм сторил и ви

...
24 часа “Много съжалявам за това, което съм сторил и ви
Коментари Харесай

Ученик, удушил майка си: Съжалявам, искам по-лека присъда, за да уча

24 часа

 

“Много скърбя за това, което съм сторил и ви апелирам да намалите присъдата доколкото може, с цел да продължа образованието си ”, съобщи пред Върховния касационен съд (ВКС) гимназистът Кристо Петров. Той апелира присъда от 4 година затвор за убийството на майка си София, предаде  24 часа .

СНИМКА ТУК

Трупът на 44-годишната жена бе открит на 15 октомври 2015 година в дома й в столичния кв. “Св. Троица ”. Експерти откриват, че е удушена ден-два по-рано. Кристо тогава е на 15 година Пет-шест дни се крие и скита по улиците. Накрая отива при татко си, а след това си признава в полицията. Според прокуратурата драмата е предшествена от скандал, при който София понечила да се обади на класния на сина си. Вкъщи постоянно се карали за оценките в учебно заведение.

Младежът бил добър възпитаник, само че майка му държала да е първенец и имала огромни проекти за него, желала да следва в Кембридж. По специалност била учителка, имала школа за непознати езици. На 13 октомври Кристо се прибрал след 22 ч и този път двамата се спречкали поради рана на ръката му от изгорено с цигара. Той хванал майка си през кръста и я занесъл в коридора. Тя се съпротивлявала и я хванал за гърлото. Ученикът твърди, че не е желал да я убива, а единствено да приложи хватка от тренировките по джудо, само че специалисти слагат под подозрение версията му.

На 6 март младежът признава виновността си, желае дело по съкратената процедура и е наказан от Софийския градски съд на 5 година затвор. През юни апелативният съд понижава присъдата му на 4 година с претекста, че има доста смекчаващи виновността условия. “Стореното е изключение в живота му ”, пишат апелативните съдии.

Защита изиска през вчерашния ден Върховен касационен съд да понижи още присъдата или да върне делото, защото предния съд отказал спомагателни проучвания за положението на майката. Според прокурор Калин Софиянски жалбата е неоснователна. Той изиска наказването от 4 година затвор да бъде доказано. Убитата София има дъщеричка на име Мария от втория си брак с македонец. Тя и татко към този момент търсят нов живот в Австралия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР